اگر از فعالان حوزه الکترونیک و لوازم مرتبط به آن باشید بدون شک با میکروکنترلرها و میکروپروسسورها آشنایی دارید. این قطعات جز قطعات پرکاربرد و پر استفاده در حوزه الکترونیک، لوازم برقی، کامپیوترها و … می باشد. در این مقاله قصد داریم انواع میکروکنترلرها و میکروپروسسورها و مراکز فروش اینترنتی میکروکنترلر و …. را به شما معرفی کنیم. با ما همراه باشید.
میکروکنترلرها معمولا دارای ساختاری مشابه هستند در اغلب آنها
میکروکنترلرها انواع گوناگونی دارند که هر یک برای شرکت خاص تولید کننده آن می باشد
که از این میان میکروکنترلرهای STM32 و PLC که دارای ساختار ARM می باشند از پرمصرف ترین و پرکاربردترین های بازار فروش میکروکنترلر می باشند.
میکروپروسسور برخلاف میکروکنترلرها دارای حافظه داخلی و سایر لوازم جانبی نیستند. آنها یک پردازنده درون یک یا چند مدار مجتمع می باشند. میکروپروسسورها برای کار کردن نیازمند مدارهای خارجی هتستند. این قطعات با اندازه میکروبرای کارهای پیچیده مانند ارتقا و توسعه نرم افزارها، بازی ها و برنامه های کاربردی که نیازمند داشتن حافظه بالا هستند و ورودی و خروجی برای آن ها تعریف نشده است، ساخته شده اند.
یکی از انواع میکروکنترلرها مدل ARM می باشد. فروش میکروکنترلر ARM نسبت به AVR به دلیل امکانات جدیدتر و پیچیده تر بیشتر می باشد. نوع ARM میکروکنترلرها نسبت به نوع AVR جدیدتر بوده و اجزای داخلی بروزتر و پیچیده تری دارند و از آن ها در انواع تجهیزات الکترونیکی، پروژه های صنعتی و لوازم برقی استفاده می شود.
میکروکنترلرهای ARM که از دو شرکت سازنده می باشند خود به دو قسم تقسیم می شوند:
نوع معماری میکروکنترلرهای PIC استفاده از معماری هاردوارد می باشد. ساختار حافظه این میکروکنترلرها به گونه ای است که کل حافظه به دو قسمت حافظه داده و حافظه برنامه تقسیم شده است. مزیت معماری گفته شده این است که در یک دستورالعمل می توان به هر دو بخش حافظه دسترسی داشت.
همگی از ویژگی های میکروکنترلر AVR می باشند. برای اطلاع از قیمت پروگرامر میکروکنترلر AVR نیازی به بازار رفتن و پرس و جو از فروشگاه های قطعات الکترونیکی و لوازم کامپیوتری نیست تنها کافیست یک سرچ ساده در اینترنت کرده تا لیست قیمت فروشگاه هایی که این قطعات و سایر بردهای کامپیوتری و الکترونیکی را به فروش می رسانند مشاهده کنید. گفتنی هست فروش میکروکنترلر AVR در بازار ایران غالبا توسط دانشجویان خریداری می شود.
میکروکنترلرها و میکروپروسسورها ساختار یکسانی ندارند و تفاوت هایی دارند که در زیر بیان می کنیم تا در صورت نداشتن اطلاعات دقیق در خصوص تفاوت این قطعات الکترونیکی آشنا شوید:
در ساختار میکروکنترلرها از میکروپروسسور داخلی و سایر اجزای جانبی نظیر انواع حافظه ، انواع مبدل ، واحدهای ورودی و خروجی و … استفاده شده است.
به عبارت دیگر شما اگر بخواهید برای یک کامپیوتر از میکروپروسسورها استفاده کنید لازم است که حافظه، مادربورد ، پورت های ورودی و خروجی و سایر لوازم جانبی را نیز تهیه کنید. اما در خصوص میکروکنترلر اینگونه نیست و تمامی لوازم جانبی لازم را در خودش دارد و یک کامپیوتر all in one است.
توجه کنید که میکروکنترلرها برندها و انواع مختلف دارند و دسته بندی آن ها بر اساس تفاوت در لوازم جانبیشان می باشد.
برای اطلاع از مراکز فروش میکروکنترلر می توانید هم به صورت حضوری به بازارهای فروش قطعات الکترونیک بروید و هم می توانید از طریق جستجو در فضای مجازی چه در خانه و چه در محل کار خود به مراکز فروش اینترنتی میکروکنترلر و قطعات الکترونیک سری بزنید و لیستی از تمام قطعات مورد نیاز خود را در فروشگاه آنلاین قطعات الکترونیک یافت کنید و به راحتی با هم مقایسه کنید.